Przepyszna, świeża i bardzo aromatyczna sałatka z dodatkiem mango i awokado. Świetnie sprawdzi się jako samodzielne danie - kolacja lub lunch albo jako dodatek.
Sałatka z kurczaka i mango - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso umyć, osuszyć i pokroić w cienkie paseczki. Smażyć ok. 5-8 minut na rozgrzanym oleju. W filiżance wymieszać curry, sos słodko kwaśny, miód, musztardę, ocet. Dodać ok. ¼ szklanki wody. Wymieszać. Wlać na patelnię do mięsa, podsmażać ciągle mieszając przez ok. 2 minuty. Sałatę umyć, oczyścić i porwać na małe kawałki. Mango obrać i po kawałku odkrawać od pestki. Pokroić w kostkę. Awokado przekroić na pół i pokroić w kostkę.
Połączyć z sałatą, filetem i mango. Można dodać ziarna sezamu lub natkę pietruszki.
Komentarze