Zapiekanka z dorszem

4.5 (174 ocen)

  • 60 min

Ostatnio miałam już dosyć ryby panierowanej czy to w bułce czy w mące bądź gotowanej na parze czy pieczonej w piekarniku .I tak zaczęłam szukać i kombinować i znalazłam ten oto przepis naprawdę pyszny szybki obiad w sumie trzy w jednym :), a takie przepisy uwielbiam.

  • 60 min

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonej marchewki z groszkiem
    2-3 woreczki ugotowanego ryżu
    filet z dorsza ja kupiłam brzuszki ilość zależy od was :)
    duża cebula
    20 dag sera żółtego w plasterkach
    masło
    sól, pieprz
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.5 (174 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki

Zapiekanka z dorszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • marchew z groszkiem 1. Cebulę kroimy w drobna kostkę , obsmażamy na maśle , gdy będzie zeszklona dodajemy marchewkę z groszkiem .Całość smażymy do miękkości i przyprawiamy do smaku solą i pieprzem, odstawiamy .
  • dorsz 2. Rybę rozmrożoną :)(ja kupiłam brzuszki z dorsza są dużo grubsze niż filety , a w tej samej cenie ) obsmażamy na oliwie lub maśle , następnie solimy z każdej strony na talerzu.
  • ryż 3. Naczynie żaroodporne smarujemy masłem , w naczyniu układamy warstwę warzyw , układamy na niej ser, następnie kładziemy rybkę znowu serek i ryż . Na wierzchu kładziemy kilka wiórek masła i przykrywamy folią aluminiową, by nie wysuszyć ryżu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dorsz Ryż

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
image-0200y2s

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Curry z dorszem

To może cię zainteresować