Zapiekanka makaronowo-szpinakowa

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Sezon na świeży szpinak trwa, trzeba go dobrze wykorzystać.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • makaron świderki;
    o,5 kg szpinaku świeżego albo mrożonego;
    0,5 kg piersi z kurczaka;
    serek topiony;
    ser żółty;
    2 ząbki czosnku;
    sól i pieprz.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zapiekanki Dania z makaronem Ser

Zapiekanka makaronowo-szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekanka makaronowo-szpinakowa 1. Makaron gotujemy, zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Odcedzamy. Mięso kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju. Dodajemy szpinak i posiekany czosnek, sól i pieprz. Chwilę wszystko dusimy na patelni. Dosypujemy makaron i serek topiony. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy żółtym serem. Zapiekamy około 10-15 minut w temperaturze 160 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Makaron Serek Ser żółty Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować