Rolada makaronowo- szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.WYKONANIE
Makaron przekładamy do miski , w osobnym naczyniu rozmącamy jajka z mąką tak by nie było grudek doprawiamy do smaku Vegetą . jajka mieszamy z makaronem Na blaszkę wykładam papier do pieczenia i na papier wylewamy naszą makaronowo jajeczną masę rozprowadzamy po całości na cienki placek Pieczemy w nagrzanym piekarniku 10-13 minut do ścięcia
2.W między czasie na maśle smażymy szpinak z przeciśniętym czosnkiem ( strasznie pomniejszy swoją objętość ) studzimy i mieszamy z serkiem śmietankowym .
3.. Na upieczony placek wykładamy masę szpinakową kładziemy plastry szynki i połową startego sera żółtego posypujemy .
4.Bardzo delikatnie zwijamy naszą roladę i kładziemy łączeniem do dołu w dalszym ciągu na tym samym papierze , posypujemy resztą sera żółtego . i wkładamy do piekarnika do zapieczenia na około 15-20 minut . Wyjmujemy rolada wyśmienicie smakuje na ciepło jak i zimno .
Komentarze