ROLADA MAKARONOWO- SZPINAKOWA

4.5 (198 ocen)

Rolada pięknie wygląda i jest zrobiona z pozostałości które każdy ma w lodówce po poprzednich obiadach . szczerze polecam

Składniki:

  • SKŁADNIKI :
    300 g makaronu nitki ( pozostałego z niedzielnego rosołu)
    2 jajka
    300 g szpinaku Świerzego lub mrożonego
    3 ząbki czosnku
    80 g serka śmietankowego delfiko
    4 plastry szynki
    100 g sera gouda
    1 łyżka mąki
    2 szczypty pieprzu Cayenne
    Vegeta do smaku
    1 łyżka masła
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Jajko

Rolada makaronowo- szpinakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-14tg0ed 1. WYKONANIE
    Makaron przekładamy do miski , w osobnym naczyniu rozmącamy jajka z mąką tak by nie było grudek doprawiamy do smaku Vegetą . jajka mieszamy z makaronem Na blaszkę wykładam papier do pieczenia i na papier wylewamy naszą makaronowo jajeczną masę rozprowadzamy po całości na cienki placek Pieczemy w nagrzanym piekarniku 10-13 minut do ścięcia
  • image-1nmibnu 2. W między czasie na maśle smażymy szpinak z przeciśniętym czosnkiem ( strasznie pomniejszy swoją objętość ) studzimy i mieszamy z serkiem śmietankowym .
  • image-22jip3w 3. . Na upieczony placek wykładamy masę szpinakową kładziemy plastry szynki i połową startego sera żółtego posypujemy .
  • image-0fy28sn 4. Bardzo delikatnie zwijamy naszą roladę i kładziemy łączeniem do dołu w dalszym ciągu na tym samym papierze , posypujemy resztą sera żółtego . i wkładamy do piekarnika do zapieczenia na około 15-20 minut . Wyjmujemy rolada wyśmienicie smakuje na ciepło jak i zimno .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Makaron Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować