Zapiekane papryki nadziewane mięsem

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Bardzo smaczne i syte, pieczone papryki, nadziewane mielonym mięsem, posypane żółtym serem i natką pietruszki.

  • 1 godz. 40 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • papryka zielona 1 szt.
    papryka czerwona 2 szt.
    papryka żółta 2 szt.
    mięso wieprzowe 70 dag
    cebula 1 szt.
    bułka tarta pół szklanki 200 ml
    jajko kurze 1 szt.
    żółty ser
    ketchup
    sól
    pieprz
    czosnek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Faszerowane Przystawki

Zapiekane papryki nadziewane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zapiekane nadziewane mięsem papryki. 1. Mięso mielimy z czosnkiem i połową cebuli, po zmieleniu doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy bułkę tartą i 1 jajko kurze, dokładnie wyrabiamy. Papryki myjemy pozbawiamy nasion, robimy takie walce z uciętymi górami i dołami od papryk. Każdy walec z papryki nadziewamy mięsem, zostawiamy na górze pół centymetra od górnego brzegu papryki. Tak przygotowane papryki układamy na wyłożonej papierem do pieczenia blasze.
  • 2. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 30 minut w 180 stopniach Celsjusza, grzałki dół/góra. Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika, polewamy każdą paprykę ketchupem i posypujemy drobno pokrojoną cebulą (pozostała połowa). Ponownie wkładamy blachę do piekarnika i pieczemy w takiej samej temperaturze też 30 minut. Po upieczeniu wyjmujemy blachę, papryki posypujemy żółtym serem i natką pietruszki. Zapiekamy 5 minut w tej samej temperaturze. Upieczone papryki podajemy na gorąco.

    Smacznego !!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować