Papryki nadziewane mięsem i jajkiem

0 (0 ocen)

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Bardzo smaczne, proste w przygotowaniu,nadziewane papryki. Polecam.

  • 2 godz.
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 papryka czerwona
    1 papryka pomarańczowa
    1 papryka żółta
    1 papryka zielona
    4 jajka ugotowane na twardo
    mięso wieprzowe mielone 70 dkg.

    przyprawy:

    sól, pieprz ziołowy, pieprz kolorowy, curry, papryka słodka, majeranek, czosnek niedźwiedzi, mielony czosnek, ziele angielskie i liść laurowy.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Faszerowane

Papryki nadziewane mięsem i jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki myjemy. Ucinamy górę i spód z papryk, czyścimy z nasion. Odcięte dna i góry kroimy w kostkę. Ugotowane jajka na twardo po ostudzeniu obieramy ze skorupki i oblepiamy wcześniej przygotowanym, przyprawionym mięsem mielonym. Jako przypraw do mięsa użyłem: sól, pieprz ziołowy, kolorowy, majeranek, czosnek ziele angielskie liść laurowy, zmielone. Dno papryk robimy z pojedynczej warstwy kolorowych kostek papryki i wciskamy zrobione kule mięsne z jajkiem w środku. Ładnie uciskamy żeby mięso wgniotło się w kostki z papryki z których zrobiliśmy dno papryk, ładnie formujemy, posypujemy suszonym czosnkiem niedźwiedzim. Tak zrobione papryki układamy na papierze do pieczenia i delikatnie wsuwamy do rękawa do pieczenia i zawiązujemy rękaw, robimy kilka dziurek u góry igłą kładziemy na blachę i pieczemy 60 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu studzimy i zimne wstawiamy do lodówki na kilka godzin, a także możemy jeść gorące zaraz po upieczeniu, jak kto lubi.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować