Grillowane papryki nadziewane mięsem i fetą

4.5 (191 ocen)

  • 50 min

Pyszne, faszerowane papryki świetnie nadają się również na grilla. To jedno z moich ulubionych dań.

  • 50 min

Składniki:

  • 4 średnie papryki (mogą być różnokolorowe)
    300 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
    1 średnia cebula
    100 g ryżu długoziarnistego
    1 łyżka posiekanej świeżej bazylii
    1/2 łyżki posiekanego świeżego majeranku
    1 łyżka oliwy z oliwek
    1 łyżeczka koncentratu pomidorowego
    świeżo zmielony czarny pieprz
    2 ząbki czosnku
    1/2 kostki sera feta
    sól

Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ser

Grillowane papryki nadziewane mięsem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Papryki ścinamy od góry, usuwamy gniazda nasienne i białe części.
  • 2. Na oliwie podsmażamy posiekaną cebulę. Dodajemy mięso i przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i przecier. Smażymy mieszając co jakiś czas. Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. Łączymy mięso z ryżem. Ser feta kroimy na kostkę.
  • 3. Papryki nadziewamy farszem i fetą. Grillujemy do czasu, aż papryki będą na wpół miękkie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grill Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować