Zapiekane fileciki pod pierzynką

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jeśli planujesz obiad z wykorzystaniem fileta kurczaka, mam świetny przepis, danie jest szybkie, proste w przygotowaniu a plasterki salami podkreślają walory smakowe.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 10 g salami w plastrach
    • 1 kulka mozzarelli
    • 10 dag sera żółtego
    • 2 łyżki ketchupu
    • 2 łyżki majonezu
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Zapiekane fileciki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • danie 1. 1. Mięso kroję na połówki, nacinam robiąc kilka otworów. Doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, następnie układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
    2. Na przemian w otwory w mięsie układam plasterki salami, plasterki mozzarelli i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • danie 2. 3. Ketchup mieszam razem w majonezem, ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach.
    4. Każdy kawałek upieczonego mięsa smaruję sosem i posypuję serem żółtym, ponownie mięso umieszczam w piekarniku i zapiekam 10 minut w 180°C.
  • danie 3. 5. Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
    6. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować