Pieczone fileciki pod pierzynką

3 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Szukasz pomysłu na szybkie, proste danie? Oto przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka pod warzywną kołderką.

  • 40 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 1 podwójny filet kurczaka
    • 15 dag sera żółtego
    • 3 ogórki konserwowe
    • 1 papryki czerwonej
    • 10 dag szynki
    • 2 łyżki majonezu
    • 2 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki przyprawy do kurczaka
    • Sól
Wystaw ocenę:

3 (1 ocen)

Zobacz również:

Kotlety

Pieczone fileciki pod pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mieso 1. Mięso kroję w plastry, doprawiam przyprawą do kurczaka oraz solą, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
  • warzywa 2. Ser żółty ścieram na tarce o dużych oczkach. Ogórki kroję w drobną kostkę, paprykę oczyszczam z nasion, kroję również w drobną kostkę. Szynkę kroję w drobne paseczki. Dodaję majonez, ketchup i dokładnie mieszam
  • ser 3. Ser żółty z warzywami układam po całej powierzchni na każdy kawałku mięsa.
    Piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C
  • dnaie 4. Danie gotowe, podaję z frytkami lub pieczonymi ziemniakami.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka Papryka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować