Kurczak pod warzywną pierzynką

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Pierś z kurczaka pod marchewkową i pieczarkową pierzynką to szybki i smaczny obiad - soczyste kotleciki i słodka marchewka a do tego smażone pieczarki -posmakuje każdemu.

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 marchewka
    20 dag pieczarek
    4 łyżki majonezu
    1 pierś z kurczaka
    sól
    pieprz
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Kurczak pod warzywną pierzynką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi z kurczaka podzielić na fileciki i lekko rozbić tłuczkiem. Doprawić z obu stron solą, pieprzem .
  • 2. Marchewkę zetrzeć na tarce o średnich oczkach, dodać majonez, sól i pieprz do smaku, wymieszać.
  • 3. Pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć delikatnie na oliwie z oliwek -doprawić solą i pieprzem .
  • Kurczak pod warzywną pierzynką 4. Na blaszkę poukładać kotleciki z kurczaka , na nich podpieczone pieczarki a następnie warstwę startej marchewki z majonezem.
  • 5. Piec w piekarniku nagrzanym do 180'C przez ok 30 minut (aż kurczak i marchewka będą miękkie)

Porady

Kurczaka można podawać z frytkami lub ziemniakami .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować