Filet pod pierzynką polonezową

4.75 (4 ocen)

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Smaczne danie obiadowe, pokochasz te pieczone piersi z kurczaka z pieczarkami. Zdrowe i smaczne danie obiadowe. Fantastyczna pierś z kurczaka z pieczarkami, którą przygotujesz nawet gdy nie masz zbyt dużo czasu. Dodatkowo smak soczystego mięsa podkreśli dodatek grzybów. Doskonałe połączenie, zrób przekonaj się.

  • 30 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 2 podwójne filety kurczaka
    • ½ kg pieczarek
    • 1 cebula
    • 3 łyżki ketchupu pikantnego
    • 2 łyżki musztardy
    • 10 dag sera żółtego
    • Sól
    • Pieprz
    • 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Wystaw ocenę:

4.75 (4 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Filet pod pierzynką polonezową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • mięso 1. Mięso myję, osuszam kroję na duże plastry, nacinam w kratkę.
  • 2. Doprawiam solą oraz przyprawą do kurczaka, układam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
  • grzyby 3. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju, Do cebuli dodaję, umyte, drobno pokrojone pieczarki. Przed końcem smażenia doprawiam pieprzem oraz solą, wlewam ketchup oraz musztardę i dwie minutki jeszcze smażę.
  • farsz 4. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
    Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
  • farsz 5. Gotowy farsz rozkładam na każdym kawałku upieczonego mięsa i posypuję serem żółtym startym na tarce o dużych oczkach.
    Chwilkę jeszcze zapiekam w rozgrzanym piekarniku do chwili rozpuszczenia się sera.
  • danie 6. Gotowe.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Filet z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować