Sernik z jabłkami

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najważniejszy punkt programu podczas świąt to sernik mojego autorstwa.

Składniki:

  • ● 1/2 kostki masła
    ● 250 g cukru
    ● cukier waniliowy
    ● 5 jajek
    ● sok z cytryny
    ● kilka kropel olejku cytrynowego
    ● 150 g jogurtu naturalnego
    ● 1 kg białego tłustego sera,
    ● 1 op. budyniu waniliowego
    ● 3 łyżki grysiku
    ● 1/2 kg jabłek
    ● cukier puder do dekoracji
    ● tłuszcz i bułka tarta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Serniki Desery

Sernik z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Z jabłkami 1. Masło ucieramy z cukrem
    i cukrem waniliowym. Ciągle mieszając, dodajemy jajka, sok
    z cytryny, olejek cytrynowy i jogurt
    naturalny.
  • 2. Ser przepuszczamy przez
    maszynkę, mieszamy z budyniem,
    dodajemy grysik, mieszamy
    z masą jajeczno-maślaną.
  • 3. Jabłka obieramy, kroimy
    w ćwiartki, potem w dość grube
    plastry. Delikatnie mieszamy
    z masą serową.
  • 4. Tortownicę smarujemy masłem,
    posypujemy bułką tartą,
    wlewamy masę, wygładzamy
    i pieczemy ok. 2 godzin w temperaturze
    180 °C. Sernik wyjmujemy
    z tortownicy dopiero wtedy, gdy wystygnie. Posypujemy
    cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować