YORKSHIRE PUDDING WYTRAWNA PRZEKĄSKA

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Yokshire pudding to pyszna, chrupiąca przystawka prosto z Wielkiej Brytani. Idelana do sosów i mięs , zamiast ziemniaków czy kasz. Ja również podaje je zapiekane z serem żółtym i kurczakiem. Polecam domowy i sprawdzony przepis.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 duże jajka najlepiej L
    150 g mąki pszennej
    3/4 szklanki mleka w temp pokojowej
    sól i pieprz do smaku
    olej rzepakowy do foremek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pieczeń Dodatki

Yorkshire pudding wytrawna przekąska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wsypuję suche składniki a następnie mokre. Dokładnie mieszam mikserem ( ciasto powinno mieć konsystencję ciasta naleśnikowego). Foremki do muffinem smaruję olejem lub masłem najlepiej by na dnie widać było olej ok 1/3 łyżeczki.
    Foremki wkładam do piekarnika i mocno rozgrzewam do ok 230 stopni tak by ten olej był wrzący. Foremkę wyciągam ( nie wyłączam piekarnika) a następnie przelewam ciasto do każdej foremki na wysokość ok 2/3 . Wkładam do piekarnika i piekę ok 10-12 min w 230 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować