Pudding yorkshire

4.48 (197 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Niecodzienny dodatek do obiadu :)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 jajka

    3/4 szklanki mleka

    140 g mąki

    sól, pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (197 ocen)

Zobacz również:

Pudding Dodatki

Pudding yorkshire - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pudding yorkshire 1. Jajka wbić do miski, wlać mleko i roztrzepać rózgą, stopniowo dodawać mąkę i mieszać, żeby powstała jednolita masa. Odstawić na co najmniej pół godziny i ponownie wymieszać doprawiając solą i pieprzem. Na dno formy do muffinek wlać 3 do 5 mm oleju i wstawić do piekarnika, ustawić temperaturę 220 stopni. Kiedy piekarnik się nagrzeje wyjąć formę i do każdej wlewać ciasto do około 2/3 wysokości. Mi wyszło 10 puddingów. Formę ponownie wstawić do piekarnika na około 20 minut aż puddingi wyrosną i zrobią się ciemnozłote. Podawać np. z kiełbaskami lub gulaszem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować