Krem z marakui

4.47 (206 ocen)

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Jestem wielką fanką marakuji. A gdy spróbowałam tego kremu zakochałam się w nim tak jak w kremie cytrynowym (lemon curd). Krem ten możemy podać do placuszków, naleśników, możemy przełożyć nim ciasteczka lub podać jako dodatek do cist ucieranych czy serników.

  • 10 min
  • Dla 8 osób

Składniki:

  • • 150ml miąższu z marakui (około 7-8 owoców),
    • 3/4 szklanki cukru,
    • 2 jajka,
    • 2 żółtka,
    • 2 łyżki soku z cytryny,
    • 100g masła,
Wystaw ocenę:

4.47 (206 ocen)

Zobacz również:

Desery Dodatki

Krem z marakui - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do rondelka wbijamy jajka, żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy je chwilkę mikserem lub roztrzepujemy rózgą kuchenną. Dodajemy miąższ z mango, sok z cytryny i masło. Mieszamy. Wstawiamy rondelek na mały ogień i masę podgrzewamy często mieszając. Krem podgrzewamy do momentu zagotowania. Krem powinien „zabulgotać”. Powinniśmy otrzymać gęsty krem o gładkiej konsystencji.
    Życzę smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Angielska Europejska

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Sernik

To może cię zainteresować