Krem z marakui

  • wyświetlono: 1310 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Jestem wielką fanką marakuji. A gdy spróbowałam tego kremu zakochałam się w nim tak jak w kremie cytrynowym (lemon curd). Krem ten możemy podać do placuszków, naleśników, możemy przełożyć nim ciasteczka lub podać jako dodatek do cist ucieranych czy serników.

Cukiereczek
  • 8 porcje
  • 10min

Składniki

• 150ml miąższu z marakui (około 7-8 owoców),
• 3/4 szklanki cukru,
• 2 jajka,
• 2 żółtka,
• 2 łyżki soku z cytryny,
• 100g masła,

Sposób przygotowania przepisu:

Krem z marakui

  • 1. Do rondelka wbijamy jajka, żółtka, dodajemy cukier. Miksujemy je chwilkę mikserem lub roztrzepujemy rózgą kuchenną. Dodajemy miąższ z mango, sok z cytryny i masło. Mieszamy. Wstawiamy rondelek na mały ogień i masę podgrzewamy często mieszając. Krem podgrzewamy do momentu zagotowania. Krem powinien „zabulgotać”. Powinniśmy otrzymać gęsty krem o gładkiej konsystencji.
    Życzę smacznego

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Deserkuchnia angielskapassion fruitmarakuju

Komentarze

Podobne przepisy

Domowy krem krówkowy.

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem krówkowy

Już nie pamiętam kiedy robiłam...

krem budyniowo- śmietanowy

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Krem budyniowo- śmietanowy

Przepis mam prosto z Włoch. Krem...

Domowy krem budyniowy

Dodane przez: BABECZKA 35

Domowy krem budyniowy

Mam dla Was recepturę na domowy...

Krem cytrynowy

Dodane przez: Przepisy Online

Krem cytrynowy (lemon curd)

Gęsty krem intensywnie pachnący...

k

Dodane przez: KuchniaPoli

Krem maślany na bezie szwajcarskiej

Mój pierwszy krem maślany, jestem...

Krem

Dodane przez: Di bloguje

Krem budyniowo-chałwowy do ciast i tortów

Krem jest przepyszny i idealnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE