Kotlety po staropolsku

  • wyświetlono: 490 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Pyszne i chrupiące kotlety z drobiu , marynowane w majonezie i musztardzie. To idealny dodatek mięsny do każdego obiadu.

IMG_20160423_105933
  • 6 porcje
  • 40min
  • Łatwy

Składniki

3 filety z kurczaka pojedyncze
Sól i pieprz do smaku
3 łyżki musztardy ostrej
3 łyżki majonezu tradycyjnego
Olej do smażenia
Bułka tarta do panierki
3 jajka do panierowania

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Kotlety po staropolsku

  • 1. Filety z kurczaka myję, osuszam a następnie kroję wzdłuż, tak by powstało ok 6 dużych kotletów. Dokładnie rozbijamy tłuczkiem. Solę i pieprzę do smaku. W miseczce łącze musztardę oraz majonez.

    Każdy kotlet smaruję z obu stron. W jednej misce wysypuję bułkę tartą,w drugiej rozbijam jajka i dokładnie bełtam widelcem. Kotlety panieruję najpierw w jajku potem w bułce.

    Smażę na oleju dokładnie rozgrzanym z obu stron na złoto.

Porady

Polecam podawać z ziemniakami, kaszą z dodtakiem surówek.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

filet z kurczakakotletyobiaddanie mięsnedla każdego
 

Komentarze

Podobne przepisy

Kotlety schabowe po kowalsku

Dodane przez: bogusia82

Kotlety schabowe po kowalsku

Smaczne kotlety zapiekane z cebulką,pieczarkami...

Schab po staropolsku

Dodane przez: RedakcjaPP

Schab po staropolsku

Tę pyszną pieczeń pamiętam z dzieciństwa....

Dodane przez: Konto nieaktywne

karkówka po staropolsku

wysmienita potrawa moze byc użyta...

Kotlety schabowe po hawajsku

Dodane przez: bogusia82

Kotlety schabowe po hawajsku

Smaczne i aromatyczne kotlety zapiekane...

Świderki po staropolsku

Dodane przez: Borowka

Świderki po staropolsku

Bardzo lubię gotować. Najbardziej...

Dodane przez: czekoladka

Szynka po staropolsku

Moja rodzinka uwielbia takie domowe...