Wodzionka

4.46 (197 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Wodzionka kiedyś stanowiła jedną z podstawowych potraw w śląskiej kuchni. Jest to prosta zupa i niewiele kosztuje, u nas w domu mówiło się na nią "Zupa Nic"

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - czerstwy chleb k(romki): 3 sztuki
    - czosnek ( ząbek): 1 sztuka
    - masło: 1 łyżka
    - sól, pieprz do smaku: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

4.46 (197 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wodzionka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy wodę
  • Wodzionka 2. przeciskamy czosnek do wody
  • Wodzionka 3. dodajemy masło, przyprawiamy
  • Wodzionka 4. kroimy chleb w kostki,
  • Wodzionka 5. zalewamy, możemy wcinać:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować