Wilgotne ciasto z truskawkami na maślance

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ekspresowe ciasto, które jest długo wilgotne i robi się je w mig.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na blaszkę 23x28cm:
    3 jajka w temp. pokojowej
    400g mąki pszennej typ 450
    125ml oleju
    200g cukru
    250ml maślanki naturalnej
    3 łyżeczki proszku do pieczenia
    Około 250g truskawek pokrojonych w plastry lub ćwiartki

    Cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto z truskawkami

Wilgotne ciasto z truskawkami na maślance - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka Ubić z cukrem do momentu, aż potroją objętość.
  • 2. Do ubitych Jajek wlewać olej i maślankę, wymieszać na średnich obrotach tylko do połączenia się składników.
  • 3. Suche składniki przesiać do jajek i wymieszać ręcznie szpatułką. Ciasto będzie dość gęste.
  • 4. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na wierzch poukładać gęsto truskawki pokrojone na ćwiartki.
  • 5. Ciasto piec w 180° góra – dół, przez 50 – 60 min do tak zwanego suchego patyka.
  • 6. Upieczone ciasto wystudzić, po wystudzeniu posypać na wierzchu cukrem puderem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować