Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem. Plastry cukinii lekko grillujemy, osączamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
2.Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
3.Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano oraz szczypty mieszanki przyprawowej, dokładnie wymieszanym w shakerze do dressingu lub słoiczku z zakretką.
Komentarze