Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Greckie smaki w mojej smacznej kuchnii

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - cukinia mała: 1 sztuka
    - pomidor: 1 sztuka
    - feta: 1 sztuka
    - oregano: 1 szczypta
    - dymka zielona część: 2 sztuki
    - oliwa z oliwek, dobra: 1 łyżka
    - ognista mieszanka przypraw (Specialite): 1 szczypta
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Wieżyczki z fetą przekładane grillowaną cukinią i pomidorem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, osuszamy i kroimy na równej grubości plastry, podobnie postępujemy z pomidorem. Plastry cukinii lekko grillujemy, osączamy na talerzu wyłożonym papierowym ręcznikiem.
  • 2. Fetę wyciągamy z lodówki na 30 minut przed krojeniem. Ser kroimy na plastry jednakowej grubości. Na talerzu układamy kolejno: plaster fety, pomidor, cukinia, czynność powtarzamy dwa razy.
    Paprykę kroimy na drobną kosteczkę. Układamy na czubku wieżyczki, dekorujemy dymką.
  • 3. Podajemy z lekkim sosem na bazie 3 łyżek oliwy z oliwek extra vergin, szczypty oregano oraz szczypty mieszanki przyprawowej, dokładnie wymieszanym w shakerze do dressingu lub słoiczku z zakretką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Feta

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować