Wietnamska zupa z surimi

3.31 (13 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Kuchnia azjatycka na co dzień :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1/2 opakowania paluszków surimi
    1 jajko
    1/2 litra bulionu
    100 g zielonego groszku, mrożonego lub z puszki
    sos sojowy
    sos chili
Wystaw ocenę:

3.31 (13 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Wietnamska zupa z surimi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Paluszki surimi pokroić i podzielić na listki. Bulion zagotować, wrzucić paluszki, groszek, sos sojowy i sos chili. Całość gotować 10 minut. Jajko wbić do szklanki i roztrzepać, a następnie wlać cienkim strumieniem do gotującej zupy. Doprawić do smaku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Surimi (paluszki krabowe) Groszek zielony

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować