Wielkanocne babeczki z lukrem maślanym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.W rondlu stopić masło,odstawić,aby wystygło.
2.Do miski przesiać mąkę,dodać wodę,brązowy cukier,cukier waniliowy,3 jajka,kakao,roztopione masło,wymieszać widelcem lub mikserem (niskie obroty).Dodać czekoladowe kropelki,ponownie wymieszać.
3.Papiloty lub silikonowe foremki do muffinek wypełnić ciastem do 3/4 wysokości.Piec 20-25 minut w temp.200 stopni C.Po upieczeniu odczekać,aby wystygły.
4.Przygotować lukier maślany: do miski wsypać cukier puder,dodać masło, aromat śmietankowy, miksować na puszysty krem.Lukier można zabarwić.
5.Muffinki dekorować lukrem maślanym ( używając szprycy). Z kolorowego papieru wyciąć zajączki,przykleić do wykałaczek,wbić w babeczki.
Komentarze