To pomysł na ciekawe podanie galarety mięsnej która podczas Świąt Wielkanocy gości u nas na stołach. Jest również piękną dekoracją Wielkanocnego śniadania.
4 godz.
Dla 1 osoby
Łatwy
Składniki:
12 sylikonowych mini foremek na babeczki
marchewkę
groszek konserwowy
kukurydzę konserwową
ugotowane mięso drobiowe z rosołu
1 litr rosołu
opakowanie żelatyny 50 g
Wielkanocna mięsna galaretka w kształcie mini babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rosół podgrzewamy - by się zagotował i rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do przestygnięcia.
Do mini foremek na babeczki dajemy groszek, kukurydzę, pokrojoną marchewkę i mięsko - na przemian. Tak przygotowane foremki zalewamy rosołem i wstawiamy do lodówki do stężenia na 2-3 godz. Najlepiej na całą noc. Gotowe mini babeczki bez problemu wychodzą z sylikonowych foremek.
Komentarze