Wielkanocna mięsna galaretka w kształcie mini babeczek

5 (1 ocen)

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To pomysł na ciekawe podanie galarety mięsnej która podczas Świąt Wielkanocy gości u nas na stołach. Jest również piękną dekoracją Wielkanocnego śniadania.

  • 4 godz.
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 12 sylikonowych mini foremek na babeczki
    marchewkę
    groszek konserwowy
    kukurydzę konserwową
    ugotowane mięso drobiowe z rosołu
    1 litr rosołu
    opakowanie żelatyny 50 g
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Galareta Babeczki Babeczki Przystawki

Wielkanocna mięsna galaretka w kształcie mini babeczek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wielkanocna mięsna galaretka w kształcie mini babeczek 1. Rosół podgrzewamy - by się zagotował i rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do przestygnięcia.
    Do mini foremek na babeczki dajemy groszek, kukurydzę, pokrojoną marchewkę i mięsko - na przemian. Tak przygotowane foremki zalewamy rosołem i wstawiamy do lodówki do stężenia na 2-3 godz. Najlepiej na całą noc. Gotowe mini babeczki bez problemu wychodzą z sylikonowych foremek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować