Galaretkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Galaretki: agrestową, truskawkową i wiśniową (każdą z osobna) rozpuścić w szklance wrzącej wody dokładnie mieszając. Miseczki z wymieszanymi galaretkami pozostawić do ostudzenia. Do każdej foremki na babeczkę wlać 2 łyżki dowolnej galaretki. Resztę wraz z foremkami włożyć do zamrażarki do stężenia.
2.Do większej miski wlać 1,5 szklanki wrzątku i rozpuścić w tym 2 galaretki pomarańczowe. Gdy galaretki będą już dobrze rozpuszczone, dodać do tego twarożek i rozrobić do jednolitej konsystencji. Odstawić.
3.Foremki na babeczki wyjąć z zamrażarki i do każdej wlać 2 łyżki galaretki pomarańczowej z twarożkiem i włożyć ponownie do zamrażarki do stężenia.
4.Miseczki ze stężonymi galaretkami wyjąć z zamrażarki i galaretki pokroić w kosteczkę. Następnie wszystkie wsypać do galaretki pomarańczowej z twarożkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą dopełnić po brzegi foremki na babeczki. Pozostawić w lodówce do stężenia.
Komentarze