Galaretkowe babeczki

4.5 (198 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Pyszny deser letni. Nie za słodki, prosto z lodówki idealny na upały.

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • NA OKOŁO 10 BABECZEK

    5 galaretek:
    agrestowa
    truskawkowa
    wiśniowa
    2 pomarańczowe

    1,5 szklanki mielonego twarogu z wiaderka
    woda

    silikonowe formy na babeczki
Wystaw ocenę:

4.5 (198 ocen)

Galaretkowe babeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki: agrestową, truskawkową i wiśniową (każdą z osobna) rozpuścić w szklance wrzącej wody dokładnie mieszając. Miseczki z wymieszanymi galaretkami pozostawić do ostudzenia. Do każdej foremki na babeczkę wlać 2 łyżki dowolnej galaretki. Resztę wraz z foremkami włożyć do zamrażarki do stężenia.
  • 2. Do większej miski wlać 1,5 szklanki wrzątku i rozpuścić w tym 2 galaretki pomarańczowe. Gdy galaretki będą już dobrze rozpuszczone, dodać do tego twarożek i rozrobić do jednolitej konsystencji. Odstawić.
  • 3. Foremki na babeczki wyjąć z zamrażarki i do każdej wlać 2 łyżki galaretki pomarańczowej z twarożkiem i włożyć ponownie do zamrażarki do stężenia.
  • 4. Miseczki ze stężonymi galaretkami wyjąć z zamrażarki i galaretki pokroić w kosteczkę. Następnie wszystkie wsypać do galaretki pomarańczowej z twarożkiem. Dokładnie wymieszać. Tak przygotowaną masą dopełnić po brzegi foremki na babeczki. Pozostawić w lodówce do stężenia.
  • 5. Gdy babeczki stężeją wyjąć je z foremek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować