Węgierska gulaszowa

5 (171 ocen)

  • 1 godz. 20 min

Kuchnia węgierska

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 60 dag łopatki wieprzowej
    1,5 l bulionu
    4 ziemniaki
    4 papryki
    po 3 łyżki oleju i koncentratu pomidorowego
    2 listki laurowe, ostra papryka, tymianek, sól, pieprz
    1 cebula
    1 łyżka mąki
    Na zacierki:
    1 jajko
    100 g mąki
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Węgierska gulaszowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Węgierska gulaszowa 1. Mięso pokrój w sporą kostkę. Rozgrzej olej i smaż mięso 1-2 minuty.
  • 2. Bulion zagotuj i wlej do garnka z mięsem. Poczekaj aż całość zawrze, następnie zmniejsz płomień i gotuj pod przykryciem około 40 minut.
  • 3. Ziemniaki obierz i pokrój w sporą kostkę. Papryki potnij w paseczki. Wrzuć do garnka , dołóż listki laurowe i tymianek. Przypraw do smaku solą , pieprzem oraz papryką. Ponownie zagotuj, po czym zmniejsz płomień i gotuj około 1 min.
  • 4. Wyrób ciasto na zacierki.
  • 5. Cebulę obierz , posiekaj, Rozgrzej na patelni olej i zeszklij cebulę. Oprósz mąką, zasmaż, rozprowadź odrobiną wywaru. Wlej do zupy , dodaj koncentrat pomidorowy, z ciasta odrywaj kawałki i gotuj 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Węgierska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować