Kaszotto z pieczona dynią i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Polecam na obiad smaczne zdrowe danie-kasza gryczana z pieczona . nieco pikantna dynia i zielonym groszkiem.

  • 55 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka na sypko kaszy gryczanej prazonej
    1 litr bulionu warzywnego
    1\2 średniej dyni
    3 łyżki zielonego groszku
    szczypta pieprzu czerwonego
    sol
    szczypta oregano
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Kaszotto z pieczona dynią i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę gotuje wg instrukcji w bulionie, po kwadransie , po ugotowaniu odcedzam.
    Dynie myję, przekrawam na pół i wyjmuje pestki. Kroję w kostkę, wkładam do naczynia żaroodpornego, polewam olejem, posypuję przyprawami i mieszam. Wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piekę około 45 minut.
    Ugotowaną kaszę wsypuję do dyni, dodaje zielony groszek mieszam, chwile jeszcze całosc trzymam w piekarniku.. Podaje gorace-)smacznego:)

Porady

uzyłam groszku z zalewy

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Kasza gryczana

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować