Wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami

4.99 (148 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Tak podana wątróbka na pewno zaskoczy domowników :) Stanowi proste, ale zdrowe i pełnowartościowe danie obiadowe :)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    200 g kaszy gryczanej
    pół cukinii
    pół bakłażana
    2 pomidory
    2 marchewki
    150 g mozzarelli
    łyżka masła
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.99 (148 ocen)

Zobacz również:

Wątróbka Zapiekanki

Wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 1. Kaszę ugotuj w lekko posolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Połącz z łyżką miękkiego masła i posiekaną natką pietruszki. Wyłóż dno naczynia żaroodpornego.
  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 2. Wątróbkę umyj, oczyść z błonek. Podsmaż na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą. Przełóż na kaszę gryczaną. Oprósz solą i pieprzem.
  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 3. Marchewki obierz i ugotuj na pół miękko. Cukinię i bakłażana pokrój w dość grube plastry, pomidora na cząstki. Warzywa rozłóż na wątróbce i posyp startą mozzarellą. Zapiekankę piecz 20-25 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bakłażan Cebula Cukinia Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.4 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

To może cię zainteresować