Wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami

wyświetlono: 1011 | dodany do książki kucharskiej: 1 | polecenia: 1

Tak podana wątróbka na pewno zaskoczy domowników :) Stanowi proste, ale zdrowe i pełnowartościowe danie obiadowe :)

opublikowany: 13.02.2018
Udostępnij Pinterest
  • dla 4 osób
  • 40 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej
    200 g kaszy gryczanej
    pół cukinii
    pół bakłażana
    2 pomidory
    2 marchewki
    150 g mozzarelli
    łyżka masła
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    sól, pieprz
Ocena:

(średnia 4.99 z 148 głosów)

Kuchnia:

Okazje:

Sposób przygotowania:

Posiłek:

Wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 1. Kaszę ugotuj w lekko posolonej wodzie wg.przepisu na opakowaniu. Połącz z łyżką miękkiego masła i posiekaną natką pietruszki. Wyłóż dno naczynia żaroodpornego.
  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 2. Wątróbkę umyj, oczyść z błonek. Podsmaż na rozgrzanym oleju razem z pokrojoną w piórka cebulą. Przełóż na kaszę gryczaną. Oprósz solą i pieprzem.
  • wątróbka zapiekana z kaszą i warzywami 3. Marchewki obierz i ugotuj na pół miękko. Cukinię i bakłażana pokrój w dość grube plastry, pomidora na cząstki. Warzywa rozłóż na wątróbce i posyp startą mozzarellą. Zapiekankę piecz 20-25 minut w 180 st.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Zapiekanka wg Przepisu Aga Rybak. Dodane przez: Słodko Słodka

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Krystyna32 zdjecie11

Wątróbka drobiowa z cebulą i pieczarkami

Smacznie przyrządzona wątróbka.

kategoria: Dania główne wątróbka opublikowany: 04.12.2017 | wyświetlono: 18046 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE