Wątróbka z winnym jabłkiem i malinami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Poniższy przepis jest propozycją dania szybkiego do przygotowania z wartościowego i często niedocenianego mięsa jakim jest wątróbka. Danie jest proste do przyrządzenia. Podane w smaczny i estetyczny sposób przekona nie jednego niejadka wzbogacając jego dietę w witaminy z grupy A, B oraz cynk i żelazo :)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg dowolnej wątróbki
    4 winne jabłka
    3 cebule
    opcjonalnie garść malin
    mąka pszenna
    olej
    majeranek
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Wątróbka z winnym jabłkiem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym (wątróbkę wieprzową podzielić na mniejsze części). Następnie oprószyć mąką, krótko smażyć po obu stronach na rozgrzanym oleju, przełożyć do garnka.
    Cebulę pokroić w cienkie plastry, zeszklić i dodać do wątróbki. Jabłka obrać, podzielić na ósemki, dołożyć do wątróbki i cebuli. Całość podlać niedużą ilością wody, posypać majerankiem oraz pieprzem i dusić do miękkości. Wątróbkę można posypać szczyptą soli po nałożeniu na talerz. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować