Wątróbka wieprzowa z gruszką i czerwoną cebulką na pikantnie

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Wątróbka , wiem - nie każdy , i nie o każdej porze:) Ale ja , owszem :) Bardzo smaczna , aromatyczna , dobrze doprawiona i szybko znikająca z talerzy:)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g. wątroby wieprzowej
    1 dorodna gruszka
    1 czerwona cebula
    1/2 ostrej papryczki czerwonej
    olej
    2 łyżki mąki pszennej
    pieprz cytrynowy
    czubryca zielona
    sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Wątróbka wieprzowa z gruszką i czerwoną cebulką na pikantnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Wątróba wieprzowa z gruszką i czerwoną cebulką na pikantnie 1. Gruszkę i cebule obieram , cebulę kroję w pół plasterki , a gruszkę w ósemki . Na małej ilości oleju podsmażam z jednej strony cząstki gruszek , posypuję cebulką , pieprzem cytrynowym , czubrycą , delikatnie solą , podsmażam przekręcając gruszki na drugą stronę . Jeśli gruszki są bardzo twarde dodaję 2-3 łyżki wody , jeśli miękkie to tylko podsmażam - nie mogą się rozpaść . Dodaję pokrojoną drobniutko papryczkę , chwilę podsmażam , odstawiam . Wątróbkę myję , osuszam , kroję w plastry , panieruję w mące , podsmażam na oleju z obu stron na rumiano , dodaję do gruszek z cebulką , mieszam , krótko podsmażam , doprawiam solą , podaję od razu .

Porady

Tak przygotowana wątrobę podałam z kaszą i lekką sałatką z dresingiem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cebula Gruszki Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować