Duszona wątróbka wieprzowa

4.49 (185 ocen)

  • 30 min

Nigdy nie byłam fanką wątróbki, za to sos z duszenia jak najbardziej. Polecam pyszny sposób na wątróbkę.

  • 30 min

Składniki:

  • 500g wątróbki wieprzowej
    3 cebule
    mąka pszenna
    sól/pieprz
Wystaw ocenę:

4.49 (185 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Wątróbka

Duszona wątróbka wieprzowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wątróbkę myjemy, osuszamy, kroimy na plastry o szerokości około 1,5 cm. Obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym tłuszczu z jednej i drugiej strony. Uwaga ! nie solimy bo będzie twarda. Przekładamy do garnka. Na patelnie po smażeniu dodajemy obraną i pokrojoną w piórka cebulę. Szklimy. Dodajemy do garnka z wątróbką. Podlewamy wodą około 1/4 wysokości garnka i dusimy około 15 minut. Od czasu do czasu mieszając. Na samych końcu doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Wątróbka wieprzowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować