Wątróbka drobiowa po indyjsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wątróbkę oczyścić, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Obtoczyć w mące i podsmażyć na rozgrzanym oleju (nie solić!) wątróbkę soli się po usmażeniu. Cebulę i pora pokroić w pióra, na osobnej patelni poddusić, dodać paprykę pokrojoną w cienkie paseczki i chwilę smażyć. Doprawić solą i pieprzem.
2.Do niewielkiego garnuszka wlać pomidory z puszki, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i wszystkie przyprawy, zagotować. Do pomidorów dodać cienko posiekaną lub pokrojoną w plasterki chili, podduszoną cebulę z porem i wątróbkę. Chwilkę dusić na małym ogniu (ok 5 min) doprawić przyprawami. Na koniec dodać kukurydzę i koncentrat do smaku (w zależności czy chcemy kwaśniejsze czy nie). Podawać z ryżem, kuskusem, pieczywem.
Komentarze