Wątroba z sarny duszona z cebulą

4.47 (184 ocen)

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Proste, szybkie i zdrowe danie.

  • 15 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 800 g wątroby z sarny
    3 cebule
    200 g masła

    sól morska
    pieprz kolorowy
    natka pietruszki
Wystaw ocenę:

4.47 (184 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Wątroba z sarny duszona z cebulą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sarnina 1. Wątrobę obieramy z błony. Kroimy w cienkie plastry około 0,5 cm. Kawałki wątroby osuszamy na papierowym ręczniku.

    Cebulę kroimy w pióra. Podsmażamy na 100 g masła. Cebulę przesuwamy na bok patelni. Dokładamy plastry wątroby, obsmażamy z obu stron. Mieszamy z cebulą. Dokładamy resztę masła. Przykrywamy i dusimy około 2-3 minut na wolnym ogniu.

    Wykładamy na talerze. Każdą porcję doprawiamy solą i świeżo mielonym oraz posypujemy zieleniną.

    Podajemy ze świeżym pieczywem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sarnina Wątróbka drobiowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować