Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami przepiórczymi

4.97 (145 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Bardzo smaczna i dekoracyjna sałatka warstwowa,idealna na wielkanocny stół.

  • 60 min
  • Dla 8 osób
  • Średni

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka kurze
    mała puszka kukurydzy
    mała puszka groszku
    1 puszka tuńczyka w sosie własnym
    50 g żółtego sera
    pęczek szczypiorku
    garść świeżych kiełków
    10-12 jajek przepiórczych
    6 łyżek majonezu
    sól
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.97 (145 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Ser

Warstwowa sałatka z tuńczykiem i jajkami przepiórczymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Potrzebna będzie szklana salaterka o średnicy 17 cm.
    Na dnie ułożyć warstwę z posiekanych białek,oprószyć solą i pieprzem oraz cienko posmarować majonezem.
    Na białka wysypać groszek konserwowy,zetrzeć na grubych oczkach żółty ser i posmarować majonezem.
    Następnie ułożyć kawałki odsączonego tuńczyka i posypać posiekanym szczypiorkiem. Na szczypiorek ułożyć kukurydzę,oprószyć solą i pieprzem,posmarować majonezem.
    Na majonez położyć posiekane żółtka,posypać kiełkami i na wierzchu ułożyć ugotowane jajka przepiórcze.
    Sałatkę schłodzić kilka godzin w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować