Warkocz z makaronu z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę obrać i drobno poszatkować. Marchewkę umyć, obrać a następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę podsmażyć na oleju. Dodać mięso mielone i marchewkę. Wszystko razem chwilę podsmażyć, aż mięso straci kolor różowy. Dodać pomidory z puszki,przecier pomidorowy i bulion. Następnie całość dusić pod przykryciem ok. 20 minut. Przyprawić solą, pieprzem i oregano.
Gotujemy makaron (do makaronu dodajemy trochę oleju rzepakowego żeby makaron się nie posklejał) .Ugotowany makaron chwilę studzimy i pleciemy warkocze.
Warkocze układamy na około talerza a w środek wlewamy sos z mięsem.Posypujemy natką pietruszki i ozdabiamy papryczką.Smacznego.
Komentarze