Zupa z mięsem mielonym

4.42 (153 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna, aromatyczna i pożywna zupa.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • mięso mielone dowolne 500 g,
    cebula 1 szt,
    czosnek 2 ząbki,
    przecier pomidorowy 500 ml,
    bulion 700 ml,
    pomidory krojone z puszki 400 g,
    starty ser żółty 2 łyżki,
    makaron łazanki 100 g,
    oregano 1 łyżeczka,
    bazylia 1 łyżeczka,
    sól,
    pieprz,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.42 (153 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę obrać i posiekać, czosnek obrać i drobno posiekać. Na patelni, na oleju podsmażyć cebulę i czosnek. Dodać mięso mielone i je obsmażyć. W większym garnku wymieszać bulion z przecierem pomidorowym i zagotować. Dodać mięso mielone wraz z cebulą i czosnkiem oraz pomidory z puszki. Gotować około 10 minut. Dodać makaron łazanki i gotować do miękkości makaronu. Doprawić do smaku solą, pieprzem, oregano i bazylią. Na koniec dodać starty ser żółty i gotować do momentu aż ser rozpuści się.

Porady

Do zupy można też dodać makaron lasagne uprzednio połamany na mniejsze kawałki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Europejska Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować