Sos Deluxe z mięsem mielonym do makaronu

5 (1 ocen)

Danie jest bogatszą, ale równie prostą wersją spaghetti bolognese.

Składniki:

  • 500g mięsa mielonego wieprzowego
    olej lub oliwa
    1 papryka czerwona
    2 ząbki czosnku
    1 cebula biała
    5 średniej wielkości pieczarek
    4 ogórki konserwowe
    150g koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    bazylia
    majeranek
    cukier
    maggi
    500g makaronu do spaghetti
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Sos deluxe z mięsem mielonym do makaronu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę i czosnek pokroić w kostkę. Podsmażyć na rozgrzanym oleju lub oleju. Dodać mięso doprawione solą, pieprzem oraz majerankiem. Smażyć na małym ogniu. Paprykę, ogórki oraz pieczarki pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Całość podsmażyć. Całość zalać wodą (ok 300ml). Dodać koncentrat pomidorowy. Gotować na małym ogniu. Przyprawić solą, pieprzem, majerankiem, bazylią, maggi oraz łyżeczką cukru. Podawać z makaronem do spaghetti. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować