Wafle z masą mleczną

4.5 (179 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Słodkie, chrupiące wafelki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka cukru
    1/2 szklanki wody
    1 cukier waniliowy
    1 kostka margaryny
    2 szklanki mleka w proszku
    1 opakowanie wafli
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Zobacz również:

Desery

Wafle z masą mleczną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. cukier,wodę i cukier waniliowy gotować 10-15 minut. Dodać margarynę i mieszać aż się rozpuści, dodać mleko w proszku i wymieszać. Masą przekładać wafle. Smacznego

Porady

Do masy można dodać 100 g wiórków kokosowych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować