Waflowa dama - wafle zprzekładane mleczną masą i migdałami

4.5 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

bardzo smaczne, proste w przygotowaniu i szybkie -polecam

  • 50 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 paczka wafli
    3 jajka
    3/4 szklanki cukru
    1 margaryna
    1 szklanka mleka w proszku
    oraz migdały do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Waflowa dama - wafle zprzekładane mleczną masą i migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić na parze przez około kwadrans razem z cukrem.
    Margarynę posiekac a nastepnie i wrzucić do ubijanej masy, mieszać do rozpuszczenia, na koniec dodać mleko w proszku.
    Składniki dokładnie wymieszać i rozbić grudki z mleka. Gotową masą przekładać wafle.
    Wierzch udekorowac migdałami , smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować