Udka faszerowane grzybami z sosem tatarskim

3.33 (3 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Jeśli przejadły Ci się klasycznie pieczone udka, wypróbuj ten przepis. Delikatne mięso z udek kurczak o bardzo wyrazistym smaku, faszerowane pieczarkami z sosem tatarskim. Takich udek jeszcze nie jadłeś/aś, koniecznie przygotuj.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • • 4 udka kurczaka
    • 20 dag pieczarek
    • 3 łyżki sosu tatarskiego
    • ½ cebuli
    • 2 ząbki czosnku
    • 2 łyżki przyprawy Gyros
    • Sól
    • Pieprz
Wystaw ocenę:

3.33 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania z kurczaka

Udka faszerowane grzybami z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. 1. Z mięsa usuwam kości, mięso doprawiam przyprawą Gyros i odstawiam na bok.
    2. Cebulę, czosnek obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
    3. Do warzyw dodaję pieczarki pokrojone w pół plasterki, smażę 5 minut i doprawiam pieprzem oraz solą.
    4. Grzyby studzę i łączę z sosem tatarskim.
    5. Otwór w udkach napełniam farszem, mięso zawijam tak żeby farsz nam nie wypłynął.
  • udka 2. 6. Udka układam w woreczku do pieczenia, woreczek z mięsem przekładam na blaszkę do pieczenia i piekę 30 minut w 180°C.
  • udka 3. 7. Udka gotowe, podaję z surówką i frytkami.
    8. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Udka z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować