Udka faszerowane pieczarkami

  • wyświetlono: 25446 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 0

Zwykłe udka z kurczaka nie muszą być nudne, możemy je odmienić faszerując je pieczarkami. Są bardzo soczyste i smaczne, polecam.

bogusia82

Składniki

1 kilogram udek z kurczaka
1 mała pierś z kurczaka
0,5 kilograma pieczarek
1 cebula
przyprawa do kurczaka
słodka papryka
sól, pieprz
olej do smażenia
wykałaczki

Sposób przygotowania przepisu:

Udka faszerowane pieczarkami

  • 1. Udka z kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, usuwamy z nich kości, nacieramy przyprawą do kurczaka, solą oraz słodką papryką, wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Cebulę obieramy, kroimy w drobną kostkę. Pieczarki myjemy, ścieramy na tarce o grubych oczkach, podsmażamy na oleju razem z cebulą, odstawiamy do ostudzenia. Pierś z kurczaka mielimy, dodajemy do podsmażonych pieczarek, doprawiamy solą oraz pieprzem. Udka napełniamy przygotowanym farszem, spinamy wykałaczkami. Udka przekładamy do naczynia żaroodpornego, wstawiamy do piekarnika, pieczemy przez 50-60 minut w temperaturze 180 stopni.

Porady


Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkitania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodyKurczaksezonowe_przysmakiudka z kurczakaobiadsmaczny obiadfaszerowane udkaUdka faszerowane pieczarkami

Komentarze

Podobne przepisy

image-279ioos

Dodane przez: Ewelina Marcin

Faszerowane udka otulone boczusiem

Bardzo smaczne połączenie klasycznego,...

Udka duszone z pieczarkami

Dodane przez: beatkaa153

Udka duszone z pieczarkami

Szybkie udka z pieczarki

udka z pieczarkami

Dodane przez: rena123

Udka z pieczarkami

Udka długo pieczone w niskiej temperaturze,...

image-0nfo3bn

Dodane przez: suzana

udka faszerowane

na zwykły i niezwykły obiad...

udka

Dodane przez: ladygoga

FASZEROWANE UDKA

Przepis teściowej na pracochłonne...

Faszerowane udka

Dodane przez: zzewa

Faszerowane udka

pierwszy raz robiłam faszerowane...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE