PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Waniliowo-kakaowy sernik na zimno z winogronamihttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0007/32/waniliowo-kakaowy-sernik-na-zimno-z-winogronami.jpeg32404912http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/waniliowo-kakaowy-sernik-na-zimno-z-winogronami
1 kg trzykrotnie mielonego sera twarogowego (może być z wiaderka)
150 ml śmietany 30%
6 łyżek cukru pudru
2 łyżeczki esencji waniliowej
2 płaskie łyżki gorzkiego kakao
2 1/2 pełne łyżki żelatyny
Dodatkowo:
100 g okrągłych biszkoptów
2 galaretki truskawkowe
500 g bezpestkowych, zielonych winogron
Sposób przygotowania przepisu:
Waniliowo-kakaowy sernik na zimno z winogronami
1.
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wykładamy biszkoptami. Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki gorącej wody. Pozostawiamy do przestudzenia. W misce krótko miksujemy ser z cukrem, esencją oraz śmietanką. Cienką strużką wlewamy żelatynę cały czas miksując. Połowę masy serowej wykładamy na biszkopty i wstawiamy na chwilę do lodówki. Do pozostałej części dodajemy kakao i miksujemy. Kakaową masę wykładamy na wierzch i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Studzimy. Na stężałym serniku układamy winogrona i zalewamy tężejącą galaretką. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin do całkowitego stężenia.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze