Ciasto śnieżny puch na biszkoptach

4.45 (176 ocen)

  • 30 min

Ciasto lekkie jak piórko, delikatne jak obłoczek, w smaku wykwintne, rozpływające się w ustach.Ciasto przy którym relaks to czysta poezja. Nie wymagające ogromu czasu spędzonego w kuchni, łatwe i smaczne,a na dodatek bez pieczenia – myślicie, że takie istnieje? Ja wiem, że jest

  • 30 min

Składniki:

  • 1 op. biszkoptów
    2 galaretki cytrynowe (smak wybieramy ulubiony)
    2 szkl. wody
    1/3 szkl. cukru pudru
    400g sera białego twarogowego
    1 i 1/2 szkl. zimnego mleka
    2 op. śnieżki
    czekolada starta na tarce o drobnych oczkach lub posypka (ulubiona)
Wystaw ocenę:

4.45 (176 ocen)

Ciasto śnieżny puch na biszkoptach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretki rozpuszczamy w 2-óch szklankach wrzątku.
    Odstawiamy do wystudzenia.
    Ser gdy nie jest mielony przepuszczamy go przez maszynkę 2 razy.
    Następnie ser miksujemy z cukrem pudrem na najwyższych obrotach miksera.
    W osobnym naczyniu ubijamy śnieżkę na zimnym mleku.
    Do masy serowej dodajemy ubitą śnieżkę.
    Miksujemy na małych obrotach.
    Na sam koniec stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę.
    Całość mieszamy.
    Dno tortownicy wykładamy biszkoptami.
    Wylewamy na nie masę.
    Wierzch wyrównujemy nożem i posypujemy czekoladą startą na tarce o drobnych oczkach bądź posypką.
    Ciasto schładzamy w lodówce kilka godzin (najlepiej jest schłodzić ciasto przez cała noc w lodówce).
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Sery Ser biały

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować