Truskawkowo orzechowe lody w deserze

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby

Latem powiało w deserze, i pachnąco kwiatami owocowymi

  • Dla 1 osoby

Składniki:

  • lody:
    250 ml śmietanki kremówki 30 %
    100 ml jogurtu greckiego
    20 dkg truskawek
    5 dkg porzeczki czarnej
    1 łyżka cukru pudru
    3 łyżki orzechów laskowych tartych Back Mit
    owoce:
    20 truskawek
    3 morele
    20 malin
    1 łyżka jagód
    1 jabłko
    listki melisy
    orzechy laskowe tarte
    1 brzoskwinia
    3 łyżki serka mascarpone
    1 łyżeczka cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Truskawkowo orzechowe lody w deserze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wlewam schłodzoną śmietanę kremówkę i ubijam na sztywno. Dodaję jogurt grecki, cukier puder i ubijam dalej. Porzeczki Truskawki myje, obieram i miksuje blenderem, Dodaję do masy śmietanowej, razem z orzechami tartymi i mieszam. Wlewam do pojemnika i wstawiam do zamrażalnika. co 30 minut miksuje lody żeby się nie skrystalizowały. Robię to przez 3 h. Brzoskwinie kroje na pół, grilluje i układam na każdej połówce gałkę lodów. Posypuje tartymi orzechami. Serek mascarpone rozrabiam z cukrem pudrem. Układam na talerzu po jednej łyżce. Pięć truskawek odłożyłam sobie do zrobienia kwiatka. Pokroiłam je na plastry i układałam w rozetę na serku. to samo zrobiłam z morelami. Maliny ułożyłam w około w kwiatka,do każdej włożyłam grono jagody w środek wsypałam łyżeczkę jagód. Talerz udekorowałam malinami, listkami melisy. Z reszty malin i truskawek zrobiłam sos.Owoce zmiksowałam blenderem i wylałam na talerz, posypałam orzechami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować