Trufle z herbatników i masy krówka

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie wiecie co zrobić z masy krówka która wam zostaje ? Podam wam dziś pyszny przepis na trufle z dwóch składników. Sposób wykonania jest bardzo prosty i szybki w wykonaniu, dzieci będą zachwycone takim deserem a i dorosłym do kawy jak znalazł. Wystarczy zaledwie piętnaście minut i deser gotowy.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 sztuk herbatników 375 g,

    3/4 puszki masy krówka 400 g.



    dodatkowo :

    różnego rodzaju posypki cukrowe.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Trufle

Trufle z herbatników i masy krówka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • deser 1. Przygotować herbatniki kto jakie chce. Na ściereczkę wykładać po kilka herbatników i za pomocą tłuczka gładkiego zmiażdżyć herbatniki lub po prostu je zmiksować w blenderze ( mogą być również kawałki herbatników lepszy jest efekt ).
  • deser 2. Jak już mamy tak zwany piasek z herbatników dodać masę krówka. Całość dokładnie wyrobić ręką do połączenia się składników.
  • deser 3. Gdy już mamy wyrobioną masę wtedy lekko zmoczyć ręce, nabierać małą część masy i za pomocą rąk formować kuleczki ( jeśli ktoś ma ochotę można w środek włożyć orzeszka lub co tam będziecie chcieli ). Uformowaną kuleczkę włożyć do dowolnej posypki cukrowej i obtoczyć całą dookoła.
  • deser 4. Gotowe kuleczki ułożyć na talerzu i włożyć do lodówki aby stężały. Można włożyć na całą noc ale nie ma takiej potrzeby.
  • deser 5. Przepis jest bardzo prosty i godny polecenia. Zostało mi masy krówka z czasu gdy robiłam ślimaczki a że szkoda mi było aby się zepsuła więc wymyśliłam na szybko taki oto deser. Myślę że przypadnie wam do gustu taki deser.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

placek z herbatników

4 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

Ciasto z herbatników

Peja1986 ciasto do kawy bez pieczenia 30 min

To może cię zainteresować