Trójkąty z serkiem topionym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Trójkąty wykonane są z ciasta francuskiego, a farsz z serka topionego, kukurydzy, pora i boczku. Smacznie, szybko i nie drogo. Doskonałe na każdą porę dnia.

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego 375 g.
    30 dag. wędzonego boczku
    1 szklanka kukurydzy z puszki
    1 por
    2 op. serka topionego[20 dag.]
    2 łyżki masła
    3 łyżki mleka
    4 łyżki mieszanych ziaren[słonecznik, dynia,sezam]
    sól, pieprz, przyprawa Harissa do smaku
    1 łyżka suszonego czosnku niedźwiedziego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Trójkąty z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Pora i boczek kroję w paseczki, podsmażam na maśle, dodaje serek, mieszam, dodaje kukurydzę, czosnek niedźwiedzi, doprawiam solą, pieprzem i przyprawą Harissa, mieszam, studzę. Ciasto francuskie rozwijam, kroję na osiem części. Na każdej części kładę farsz, zlepiam trójkąty.
  • jk 2. Trójkąty układam na blasze, smaruje mlekiem, posypuję ziarnami. Piekę w nagrzanym piekarniku do 200 stopni przez ok. 20 minut.

Porady

Tak przygotowane trójkąty podaję na ciepło, chociaż na zimno też smakują doskonale.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Farsz Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować