Roladki z serkiem topionym

4.5 (200 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Bardzo smaczne,proponuje spróbować.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 3 szt. jajka
    3 łyżki majonez
    2 łyżki mąki
    1 łyżka olej

    Nadzienie:

    200 g serek topiony
    3-4 ząbki czosnku
    2-3 łyżki majonez
    sól
    pieprz w/g smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Rolada Roladki Przystawki

Roladki z serkiem topionym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Serek topiony zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać zmiażdżony czosnek,pieprz,sól i wymieszać z majonezem.
  • 2. Jajka ubić na puszystą masę,dodać majonez,cały czas mieszając,na koniec dosypać mąkę i wymieszać.Na gorącą patelnie wlać olej,wylać masę jajeczną,nakryć pokrywką i smażyć na małym ogniu,jak zacznie się ciasto podnosić,zdjąć pokrywkę i jeszcze przez chwile zostawić na ogniu.
  • 3. Wyłożyć ciasto na papier do pieczenia i ciepłym posmarować masą serową,zawinąć w roladę.Gotową roladę zawinąć w foljię spożywczą i odstawić do lodówki na 1-2 godz.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Serek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować