Składniki na 2 porcje:
200 gramów mieszanki sałat
100 gramów pierożków serowych Tortellini
1 mały ogórek
Pół czerwonej cebuli
Pół żółtej papryki
Pół kostki sera Feta
Sos:
1 łyżka łagodnego miodu
3 łyżki oliwy
2 łyżeczki soku z cytryny
Duża szczypta soli
Duża szczypta pieprzu
Tortellini na sałatce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Gotujemy tortellini zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Sałatę rozdzielam na dwa talerze. Myję i kroję paprykę i ogórka. Cebulę siekam w piórka, fetę kroję w drobną kostkę. Warzywa i ser układam na sałacie. Polewam sosem. Odcedzone pierożki kładę na sam wierzch, posypuję świeżo mielonym pieprzem.
Komentarze