Tort z bitą śmietaną i owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Lekki migdałowy tort z bitą śmietaną i owocami

  • 60 min
  • Dla 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • 5 jajek
    100g cukru
    80g masła
    200g zmielonych migdałów
    Migdały do dekoracji
    400 ml śmietany 30%
    2 śmietanfixy
    3 łyżki cukru pudru
    Owoce do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty

Tort z bitą śmietaną i owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oddzielić białka od żoltek.
    Żółtka zmiksować z masłem i cukrem.
  • 2. Dodać migdały i ubite białka.
  • 3. Ciasto wylać na wcześniej wysmarowaną masłem i obsypaną bułką tartą tortownicę.
  • 4. Piec 35 minut w temperaturze 175°C
  • 5. Bitą śmietanę ubić, gdy będzie prawie sztywna dodać śmietanfixy i cukier puder.
  • 6. Na ostudzone ciasto wyłożyć masę. Udekorować owocami i migdalami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bita śmietana Migdały Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować