Babeczki czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Babeczki mocno czekoladowe, rozpływające się w ustach;)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    3 łyżki kakao
    0.5 tabliczki gorzkiej czekolady (starta)
    1 jajko
    1 szklanka mleka
    0,5 szklanki oleju

Babeczki czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    W dwóch osobnych miskach mieszamy składniki suche i składniki mokre.
  • 2. Następnie łączymy wszystko razem.
  • 3. Wylewamy do formy na babeczki/ muffinki.
  • 4. Pieczemy ok 25 minut w temperaturze 200°C.
  • 5. Gdy sa jeszcze lekko cieple wyciagamy foremek.
  • 6. Mozemy posypać cukrem pudrem.
  • 7. Smacznego: )

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy