Tort biały lion

  • wyświetlono: 860 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Łatwe , szybkie i bardzo smaczne

IMG_3654
  • 10 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

3 duże opakowania herbatników
Puszka kajmaku
2 opakowania serka mascerpone 900g
1 opakowanie śmietany kremówki
4 duże liony

Sposób przygotowania przepisu:

Tort biały lion

  • 1. Śmietanę kremówkę ubijamy razem z serkiem mascerpone. Liony kroimy w plasterki i łączymy z masa śmietanową .
    Spod tortownicy wykładamy herbatnikami.
    Następnie na herbatniki rozsmarowujemy polowe puszki kajmaku.
    Kolejna warstwa to połowa masy śmietankowej. Układamy na nią herbatniki , następnie resztę kajmaku oraz resztę masy smietanowej . Całość dekorujemy plasterkami liona.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ciastobez pieczenialionmascerpone

Komentarze

Podobne przepisy

ciasto lion

Dodane przez: pati197799

Ciasto Lion

Łatwe w przygotowaniu, bardzo smaczne...

Ciasto Lion

Dodane przez: joanna30

Ciasto Lion

Przepyszne... i bardzo słodkie...

Dodane przez: AnkaFiranka

Ciasto Biały Lion - biszkopt z masą budyniową,...

Ciasto smakuje wyśmienicie, delikatnie...

image-223ute0

Dodane przez: beniawojt

Ciasto Lion

Ciasto bez pieczenia w formie znanego...

image-1sq12tu

Dodane przez: Teodorka

Ciasto lion

Moje ulubione :)

Tarta Lion

Dodane przez: Honorata Kielczyk

Mazurek Lion

Mazurek Lion to świetne połączenie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE