Torcik z kremem pomarańczowym, bezami i biszkoptami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Gdy wszystko układa się nie po twojej myśli , w trakcie pieczenia zgaśnie światło , beza padnie , mus ratować się półproduktami . Efekt - nie najgorszy , wręcz :)))) , a gości zachwyceni . Duży plus to bardzo smaczny krem , ugotowany na soku z pomarańczy i dzień wcześniej upieczony spód . Bardzo prosty w przygotowaniu , z dostępnych składników.

  • 1 godz. 10 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    3 jajka
    2 kisiele pomarańczowe-40 g. jeden
    1/2 szklanki oleju
    1/2 szklanki maki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    Krem:
    1 litr sok pomarańczowego
    1/2 szklanki cukru
    1 szklanka i 2 łyżki mąki pszennej
    250 g. margaryny
    3-4 krople aromatu pomarańczowego
    Nasączenie:
    1/2 szklanki zaparzonej herbaty
    2 łyżki soku z cytryny
    1 łyżeczka cukru
    Dodatkowo:
    tortownica wyłożona papierem do pieczenia
    3 biszkopty
    15 bez
    garść mini biszkoptów
    kulki cukrowe-u mnie złote
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Torty Desery Biszkopty Beza

Torcik z kremem pomarańczowym, bezami i biszkoptami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Torcik z kremem pomarańczowym , bezami i biszkoptami 1. Jajka ubijam z cukrem i solą na puch , ciągle miksując , zmniejszam prędkość miksera dodaje olej , mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia . Ciasto wlewam na blaszkę , piekę ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni . Składniki nasączenia mieszam . Ciasto studzę , ścinam wierzch by ciasto było równe , nasączam przygotowanym ponczem .
  • Torcik z kremem pomarańczowym , bezami i biszkoptami 2. W szklance soku mieszam mąkę i cukier . Resztę soku doprowadzam do zagotowania , wlewam przygotowaną masę , gotuję budyń , studzę . Margarynę ucieram mikserem na puch , dodaję po łyżce budyń , aromat , miksuję aż masa stanie się pulchna .
  • Torcik z kremem pomarańczowym , bezami i biszkoptami 3. Masę nakładam do rękawa cukierniczego , dekoruje trzy biszkopty i spód ciasta , na kremie po obręczy układam bezy i mini biszkopty , dekoruje masą , udekorowanymi biszkoptami i cukrowymi kulkami . Torcik wstawiam do lodówki .

Porady

Kerem aby się nie zważył budyń i margaryna muszą mieć tą samą temperaturę . Jeśli nie mamy rękawa cukierniczego krem możemy rozsmarować , a wzór zrobić widelcem .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biszkopty Sok pomarańczowy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Tort makowy z kremem pomarańczowym

To może cię zainteresować